De bästa tiderna att åka till Las Vegas

Att besöka Las Vegas vid fel tidpunkt på året kan innebära extremt höga temperaturer samt väldigt höga priser på hotell och populära turistattraktioner. Vill du åka dit för att uppleva staden och alla sevärdheter kan det vara att föredra att inte åka dit under högsäsong. Det är som varmast i Las Vegas under sommarsäsongen, vilken pågår mellan slutet av maj till början av september. Då kan du nästan alltid räkna med att det är för varmt för att du ska orka ta dig runt och utforska staden. Kom även ihåg att boka hotell och planera din resa i god tid innan, för att säkra din plats!

Hotellpriser tredubblas

Något mer som kan påverka om man reser vid fel tidpunkt är priserna. Priserna på hotell kan stiga till det tredubbla, och anledningen till detta är att även amerikanerna själva brukar semestra i Vegas under sommarhelgerna. Därmed blir priserna ofta fruktansvärt höga, och det kan även vara svårare att finna lediga hotellrum. Las Vegas är inte bara en turistort, utan här hålls även en hel del konferenser, mässor och kongresser. Det kan röra sig om evenemang som drar till sig tiotusentals människor. Detta är alltså ytterligare en orsak till att hotellpriserna ökar, och att du därför gynnas av att förlägga din resa till lågsäsong.

Besök Vegas

Las Vegas lockar alltså inte bara internationella turister, utan även amerikanarna själva besöker staden under semestern. Detta gör det svårare att få bra priser på hotell, eller till och med att få till en restaurangbokning. Vill du besöka Vegas ska du alltså göra det när det inte är alltför högt tryck. Den bästa tiden att besöka staden är mellan mars-maj eller från september till november. Dessa månader kan du räkna med bra och behagliga temperaturer, och samtidigt priser som är snällare mot din plånbok. Är det en specifik konsert eller sportevenemang du ska besöka – se till att boka och planera din resa i god tid innan!