Vegas Golden Knights

I National Hockey League har 30 olika lag funnits i mer än 10 år. Detta var dock fram till och med i juni år 2017 då vi fick nyheten om att ett nytt och fräscht NHL lag kommer göra entré i oktober då pucken släpps till inledningsomgången – nämligen Las VegasGolden Knights kommer från staden Las Vegas – även känt av allmänheten som ”Sin City”. Det var stor uppståndelse kring att ett professionellt idrottslag skulle startas i en av världens mest kända städer som ligger mitt ute i öknen och aldrig tidigare haft ett lag i någon av USA:s största ligor.

Expansionsdraften

Den 17 juni 2017 lämnade samtliga 30 medlemsorganisationer in listor över spelare som skyddades från Vegas. Laget kunde välja totalt elva spelare och fick själva bestämma fördelningen mellan backar och forwards. De spelare i lagen som inte skyddades kunde väljas i expansionsdraften där Golden Knights hade möjlighet att drafta spelare från alla andra lag.Laget hade hela dagen på sig att välja spelare, vilket senare offentliggjordes under NHL:s årliga individuella prisutdelning. I förebyggande syfte valde faktiskt en del lag att ge bort tillgångar. För att kunna skydda sina mest värdefulla spelare valde flera NHL lag att trejda iväg kommande draftval och andra spelare i klubben.

Säsongen 2017–2018

Under lagets allra första säsong överträffade de minst sagt alla tidigare förväntningar. De gick starkt ända från första matchen som präglades av det tidigare terrorattentatet i staden då en man började skjuta mot befolkningen. Vegas vann sin division överlägset framför lag som Edmonton Oilers, San Jose Sharks och Anaheim Ducks.Väl i slutspelet trodde många att sagan fylld av framgång var slut och att de skulle slås ut i första rundan av Los Angeles Kings. Till allas stora överraskning lyckades vinna rundan och avancerade sedan förbi San Jose Sharks och Nashville Predators hela vägen till Stanley Cupfinalen där de slutligen besegrades av Washington Capitals.